top of page

Chatissa pelattava susifantasia roolipeli

Bannu_kevat_2021.png

Pelaaminen

Sudenusva on chatroolipeli. Chatpeleissä pelaaminen tapahtuu nopeatempoisena onlinessa chatissa.

Chat on erillisellä sivutilalla toimiva viestintätila, jossa pelaajat voivat samassa tilassa jutella ja pelata yhtäaikaa.Tämä mahdollistaa sen, että toisiin pelaajiin tutustuminen on helppoa ja toisten pelejä ja hahmoja on helppo seurailla.

Juoni, hahmokehitys ja pelit kulkevat nopeampaa tahtia kuin foorumipeleissä ja tietyn pelin aikana vallitseva tunnelma säilyy siten myös koko pelin ajan.

 

Vaikka chatpelien tahtia kuvataan usein nopeaksi, ei nopeus ole mikään vaatimus. Roolia ei tarvitse pikakirjoittaa valmiiksi vaan pelejä voi myös pelata rauhallisemmalla tahdilla. Jotkin pelit pelataan illassa, toisissa saattaa mennä useampikin päivä pelata loppuun.

 

Roolin ulkomuoto ja asu

Roolit kirjoitetaan siten, että ensimmäisenä tulee hahmon nimi, jonka jälkeen koko roolin sisältö kirjoitetaan *-merkkien sisään. Rooli kirjoitetaan menneessä aikamuodossa ja 3. persoonassa (hän/se/tämä jolkotteli menemään korvat hörössä taivaalle vilkuillen.)

 

Kun susi puhuu, sen puhe kirjoitetaan *-merkkien sisään kursivoituna, [i] ja [/i] koodeja käyttäen.

Lihavointi tapahtuu [b] ja [/b] välissä, alleviivaus taas [u] ja [/u] merkkies välissä. Näitä merkkejä voi käyttää, kun hahmo painottaa jotain sanaa puheessaan tai korottaa ääntään.

Kun susi ajattelee, sen voi ilmaista epäsuorasti roolissa tai kirjoittaa vain suoraan rooliin ilman kursiivia.

Lisäksi, jos hahmosi osaa telepatiaa, se kirjoitetaan "-merkkien sisään kursiivina.

 

ANSELMI *Musta susi käveli hitaasti eteenpäin metsässä ja silmäili ympäristöään leppoisasti. Lumi narskui askelten alla ja aurinko kimmelteli häikäisevänä hangen jäätyneestä pinnasta. Kauempana näkyi tuttu hahmo..Anselmi tunnisti sen Ernestiksi ja rivakoin askelin uros lähti toista kohti hihkuen toista lähestyessään *HOI! Missä olet ollut? En ole nähnyt sinua aikapäiviin!* Susi virnisti ja pysähtyi odottamaan toisen reaktiota.* Anselmi Ernestin luona!

 

 

 

 

Vitsaukset

Mitä ei tule tehdä roolipelatessa

 

Roolipelatessa on muutama perussääntö pelaamisen suhteen, mitä ei toivota tehtävän:

 

 

>> Älä pelaa vastapelaajan hahmolla. Et voi siis roolissasi päättää mitä se sanoo, miten se elehtii tms. ellei vastapelaajan roolissa ole sanottu hahmon tekevän niin. Et voi suoraan hyökätä vastapelaajan hahmon kimppuun, vaan hahmosi aina pyrkii tekemään jotain.

 

>> Hahmosi ei voi olla voittamaton. Se tuskin selviytyy naarmuitta, jos tippuu alas kalliolta tai saa suuremman suden kimppuunsa.

 

>> Pelit ja hahmojen suhde- ja asemakehitykset pelataan! Älkää siis mielellään sopiko ennakkoon hahmosuhteista.

 

>> Hahmosi ei voi tietää pelin maailmasta ja tapahtumista kaikkea, minkä sinä pelaajana tiedät. Se ei esimerkiksi voi tietää susien nimiä, ellei se ole tavannut niitä.

 

>> Muita pelaajia ei saa syrjiä! Kaikilla on oikeus liittyä hahmollaan mukaan peliin.

________________________________________________________________________________________

Roolin sisältö

Roolipeli on vastavuoroisuutta, joten runsas kuvailu ja vastapelaajan tekstiin reagoiminen on kaike a ja ö. Jos vastapelaaja kirjoittaa suht pitkän roolin, on siihen hyvö vastata sen pituutta vastaavalla roolilla ja antaa omassa roolissaan vastapelaajalle, jotain johon tarttua ja reagoida. Sisällötön rooli vaikeuttaa molempien pelaamista.

Laatu on pituutta tärkeämpi, joten sen pidentäminen väenvängällä ei ole kannattavaa. Vinkkinä mikäli sisällön saaminen on vaikeaa ja pituus roolissa on hyvin alhainen, voit pidentää rooliasi tekemällä yllättäviä valintoja ja pistää toimintaa kehiin.

Rooleissa kannattaa aina ottaa huomioon kuvailun määrä, sillä se auttaa vastapelaajaasi reagoimaan hahmosi tekemisiin. Voit kuvailla esimerkiksi hahmosi ulkonäköä, ympäristöä, säätä ja esineitä tai asioita, joita se löytää. Kuvaile myös miten hahmosi reagoi vastapelaajan hahmoon, sen ilmeisiin ja tekoihin tai miltä se hahmostasi vaikuttaa.

Aloitusrooli määrää roolien tapahtumapaikan ja sään. Aloitusroolissa kerrotaan missä susi on ja mitä se tekee, kuvaillaan ympäristöä jne. Roolin loppuun sijoitetan lihavoituna paikka, jossa hahmo on, jotta sen seuraan on helpompi heittää hahmoja.

Kun peliin osallistuva toinen pelaaja kirjoittaa roolinsa hän ilmoittaa roolinsa perässä lihavoituna esim. Hannes Tanelin seuraan! tai Hannes Tanelin lähettyvillä piilossa!, niin vastapelaaja tietää, että hänen hahmonsa on saanut seuraa.

 

______________________________________________________________________________________________

Roolijärjestys

Pelatessa pelataan vuoronperään vastavuoroisesti, mutta joissakin tapauksissa pelissä on mukana useampi kuin kaksi pelaajaa tai peliin saattaa tupsahtaa kesken kaiken uusi hahmo. Tällöin katsotaan missä järjestyksessä kukin on oman roolinsa kirjoittanut ja roolijärjestys menee sen mukaan. Esim. Erkki ja Taneli olivat kalassa ja huomasivat pian Hanneksen. Hannes tulee seuraan. Erkki puhuu ja yhtäkkiä peliin ilmestyy mukaan Janne. Roolijärjestys siis on nyt: Erkki, Janne, Taneli ja Hannes.

Roolijärjestystä ja jokaisen pelaajan tunnistamista helpottamassa on myös värit. Jokaisella pelaajalla on oma värinsä.

Chatvärin saa itse päättää ja varata, mutta saman sävyisiä käyttäjiä ei voi olla kahta. Chatvärejä kartoittaa chatvärilista foorumilla.

 

______________________________________________________________________________________________

Pitääkö kaikki pelit saada kerralla päätökseen

Ei tarvitse. Jos joudut tai rooliseurasi joutuu poistumaan paikalta pelin voi joko pelata äkkiä loppuun tai jättää sen takaumaksi. Takaumassa peliä jatketaan siitä hetkestä kuin mihin se jäi.

 

______________________________________________________________________________________________

Voiko hahmolla pelata yhtäaikaa useammassa paikassa

Periaatteessa voi. Mikäli jonakin aiempana päivänä tai hetkenä jokin peli on jäänyt kesken toisen pelaajan lähdön vuoksi voi jo yhdessä pelissä/paikassa olevan hahmon laittaa johonkin toiseen paikkaan. Silloin sen uuden pelin aika on sama kuin IRL(in rel life) ja siten takaumassa oleva peli aina on ajallisesti tapahtunut ennen sitä.

Jos hahmo on yhtä aikaa takaumapelissä ja normaalissa pelissä, on muistettava takaumapelin alkuun kirjoittaa selkeästi "takauma", jotta sen tunnistaa.

Ulkoasu ja kuvat© Darkmidar, Jauffer & Judilin | Pelin tekstit, idea ja maailma© CrimsonClaw & Darkmidar | Hahmot©Pelaajiensa

© 2023 by PURE. Proudly created with Wix.com

| © Sudenusva 2014- | Kaikki kopiointi kielletty! | Ota yhteyttä: sudeusvarpg[at]gmail.com

bottom of page